جراحی بینی ترمیمی به جراحی بینی مجددی گفته می شود که برای اصلاح ایرادات بینی و ساختار بینی که به دلیل آسیب بافتی در جراحی اولیه به هم ریخته است انجام می شود و آسیب بافتی آن را برطرف کرده و ساختار بینی را اصلاح می کند. به طور کلی عمل جراحی ترمیمی بینی زمانی انجام می شود که بیمار از نتیجه جراحی اولیه خود رضایت ندارد.
روند ترمیم پس از جراحی ممکن است تا 1 سال پس از جراحی ادامه داشته باشد و برای اقدام به جراحی ترمیمی بینی باید پس از یک سال اقدام کرد، زیرا فرم نهایی بینی پس از یک سال مشخص می شود. برای بسیار از افراد که از فرم بینی شان رضایت ندارند ممکن است این زمان بسیار طولانی باشد اما باید توجه داشته باشند که پس از یک سال ورم بینی به طور کامل برطرف می شود و پس از برطرف شدن ورم بینی ممکن است بسیاری از ایرادات دیگر بینی مشخص شود. بنابراین برای جراحی بینی ترمیمی نباید عجولانه اقدام کرد. اقدام زود هنگام برای جراحی ترمیمی ممکن است در روند ترمیم بینی اختلال ایجاد کند و عوارض غیر قابل بازگشتی داشته باشد.
عمل جراحی ترمیمی بسیار حساس تر است و برای انجام جراحی مجدد بینی باید از مصرف سیگار و دخانیات خودداری شود. برای انجام جراحی مجدد قبل از جراحی باید برای آنالیز بینی عکس گرفته شود و در صورت وجود اختلالات تنفسی نیز برای تشخیص بهتر ممکن است سی تی اسکن و یا اندوسکوپی بینی گرفته شود.
در صورتی که برای انجام جراحی مجدد بینی به جراح بینی دیگری مراجعه شود بهتر است همه جزئیات جراحی اول و عکس قبل و بعد از عمل بینی اولیه در اختیار جراح دوم قرار داده شود تا بتواند تصمیم گیری بهتری برای عمل بینی داشته باشد و همچنین قدرت مانور بیشتری برای جراحی دوم داشته باشد. برای جراحی بینی مجدد در برخی مواقع نیاز به بیهوشی است که در این صورت باید آزمایشاتی قبل از بیهوشی انجام شود و در برخی مواقع جراحی مجدد بینی بدون بیهوشی و با بی حسی موضعی انجام می شود. در جراحی مجدد بینی برای اصلاح ایرادات کوچک در صورتی که نیاز به بیهوشی نباشد در مطب انجام می شود اما برای اصلاح ایراداتی مانند انحراف تیغه بینی و … جراحی مجدد بینی در اتاق عمل انجام می شود. برای برطرف کردن ایرادات کوچک بینی مانند غیر قرینگی و برجستگی استخوانی و… جراحی ترمیمی بینی با روش بسته انجام می شود اما برای برطرف کردن ایرادات شدید بینی روش جراحی باز انجام می شود.
نحوه مراقبت از بینی در عمل جراحی ترمیمی نیز مانند جراحی اولیه است و باید مراقبت های لازم انجام شود. در جراحی بینی ترمیمی ممکن است نیازی به گذاشتن قالب و تامپون نباشد و تنها لازم باشد به مدت کوتاهی از چسب بینی استفاده شود. دوره نقاهت در جراحی ترمیمی بینی ممکن است 5 تا 7 روز باشد که با توجه به شرایط مدت زمان نقاهت در افراد متفاوت است.
بسیاری از افرادی که اقدام به عمل بینی می کنند به دلیل کج شدن و یا شکستن بینی و یا نقص مادر زادی برای جراحی بینی اقدام می کنند. افرادی که اقدام به جراحی زیبایی بینی می کنند از شکل و اندازه بینی خود راضی نیستند و یا به دلیل مشکلات تنفسی اقدام به جراحی بینی می کنند اما در برخی مواقع در صورتی که جراحی بینی توسط جراح خوب و با تجربه انجام نشود ممکن است مشکلات بینی به طور کامل برطرف نشود و یا مشکلات دیگری نیز به وجود آید در این صورت جراحی بینی مورد رضایت بیمار نبوده و ممکن است مجددا اقدام به جراحی بینی کند، در صورتی که قسمت هایی از بافت بینی بیش از حد برداشته شود ترمیم و بازسازی بینی بسیار دشوار خواهد بود.