قبل از اقدام به عمل بینی باید به نکاتی مهم توجه کنید و با دکتر متخصص مشاوره های لازم را انجام دهید و آمادگی قبل از جراحی را داشته باشید.
جراحی مجدد بینی عوارضی به دنبال دارد و بسیاری از بیماران چندین بار بینی خود را توسط یک یا چند جراح عمل کرده اند که علاوه بر این که مشکل حل نشده باعث ایجاد مشکلاتی شده است که مشکلات تنفسی و مشکلات ظاهری از جمله این عوارض میباشد. بسیاری از بیماران با دیدن بینی خود در آینه و هنگام تنفس به خصوص هنگام خواب که مجبور به خوابیدن با دهان باز می شوند از اینکه قبل از اقدام به عمل بینی برای انتخاب جراح تحقیق نکرده اند و عجولانه تصمیم به جراحی گرفته اند ابراز پشیمانی می کنند.
سه دسته از افراد برای جراحی مجدد بینی اقدام میکنند:
دسته اول بیمارانی هستند که از مشکللات تنفسی رنج می برند که به خاطر چسبندگی های داخل بینی و یا تنگی بیش از حد سوراخ های بینی به وجود می آید.
دسته دوم بیمارانی هستند که به خاطر مشکلات ظاهری بینی مثل کوچک شدن بیش از حد بینی به گونه ای که با اجزای دیگر صورت هماهنگی ندارد مراجعه می کنند.
و دسته سوم بیمارانی هستند که از هر دو مشکل ظاهری و تنفسی رنج میبرند و مراجعه کنندگان در این دسته بیشتر از موارد بالا دیده می شود و این موضوع نشان دهنده رابطه مستقیم فرم طبیعی بینی و عملکرد سالم آن است.
بیمارانی که به دلیل مشکلات تنفسی اقدام به عمل مجدد بینی میکنند:
یکی از شایعترین مشکلات بینی های عمل شده تنگی دریچه بینی است.به طور کلی بینی دارای دو دریچه داخلی وخارجی است.دریچه خارجی بینی که همان سوراخ های بینی هستند که اگر بیش از حد کوچک شوند ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود.و دریچه داخلی بینی که باریک ترین نقطه بینی به حساب می آید اگر تنگی در آن به وجود آید حتی به اندازه میلیمتری در برابر جریان هوا مقاومت خود را از دست می دهد و باعث به وجود آمدن مشکلات تنفسی می شود.
اگر غضروف بینی بیش از اندازه برداشته شود در ظاهر بینی باعث تورفتگی ها و چاله هالیی در پایین و دو طرف نوک بینی میشود و این تو رفتگی های ظاهری به صورت برآمدگی در درون بینی ظاهر می شوند و باعث ایجاد مشکل در عبور هوا از دریچه درونی می شود.اگر غضروف های قسمت تحتانی بینی بیش از اندازه برداشته شود در هنگام دم سوراخ های بینی بیمار بسته میشود و این نشان دهنده اشکال در دریچه خارجی بینی است.
از شایع ترین عوارض بینی های کوچک شده اختلال در دریچه بینی و در نتیجه اختلال در تنفس بیمار است.به همین علت امروزه از برداشتن بافت در دریچه بینی اجتناب می شود. یکی ا زدشوارترین اقدامات در جراحی مجدد بینی برگرداندن سوراخ های بینی به حالت قبل از عمل است.و حتی گاهی این امکان وجود ندارد بنابراین هرگز از پزشک خود نخواهید که بینیتان را کوچک کند. در صورت برداشتن بیش از حد بافت بینی برای جایگزین این بافت پزشک از بافت های دیگر قسمتهای بینی یا بدن بافت میگیرد که به این عمل پیوند می گویند.پیوند هایی که در همان زمان از خود بیمار گرفته میشود برای جایگزین کردن ارزشمند تر است .اگر تنگی دریچه کم باشد می توان از غضروف بینی ایتفاده کرد ولی در صورت شدید بودن از غضروف دنده استفاده می شود. در صورت بروز مشکل جدی تر مثل بیش از حد برداشته شدن پره ها شاید نیاز به استفاده قسمتی از پوست گوش برای جبران کمبود پوست پره های بینی باشد.برای جلوگیری از این عوارض در سال های اخیر کوچک کردن سوراخ های بینی و براشتن پره های بینی در عمل جراحی بینی صورت نمی گیرد.
بیمارانی که برای عمل دوباره نوک بینی مراجعه میکنند :
نوک بینی به دلیل اینکه ساختار پیچیده ای دارد و شامل پوست و بافت همبندی و عضلات و داربست غضروفی می شود از پیچیده ترین قسمت های عمل بینی به شمار می آید.ساختمان نوک بینی هر فرد با دیگری متفاوت است. در روش های قدیمی جراحی به علت برداشت بافت و برهم زدن ارتباط طبیعی بافت ها باعث جایگزین شدن بافت اسکار و فیبروز در نوک بینی شده و به همین دلیل جراحی دوباره بینی به دلیل به هم خوردن ساختار نوک بینی یکی از دشوارترین قسمت های عمل های بینی است. در روش های قدیمی برای کوچک کردن بینی قسمتی از غضروف نوک بینی برداشته می شد ولی در روش های جدید برای این کار بافت های نوک بینی را به هم نزدیک می کنند و نیازی به برداشتن بافت ها نیست.همانطور که گفتیم برداشتن بیشس از حد این بافت ها باعث تورفتگی میشود و اگر باز هم براشت بافت ها بیشتر باشد باعث افتادگی پره های بینی میشود و بیمار در حین عمل دم دچار مشکل می شود. بالا رفتن بیش از حد نوک بینی و بینی خوک مانندی از عوارض برداشتن بیش از حد بافت ها است که علاوه بر مشکلات ظاهری باعث بروز مشکلات تنفسی نیز می شود.عمل بینی که برای رفع اشکالات بینی صورت میگیرد بسیار دشوارتر از عمل اولیه بینی است.