بینی یکی از اجزای زیبایی مهم در صورت است که امروزه توجه زیادی به آن می شود و می توان گفت بیشترین عمل های جراحی های زیبایی مربوط به بینی است. طبق نتایج به دست آمده از تحقیقات محققان شرایط اقلیمی تأثیر زیادی روی شکل بینی دارد.
بینی های گوناگون در چهره افراد مختلف دیده می شود. نتایج جالبی که از تحقیقات به دست آمده نشان می دهد که نوع آب و هوایی که در گذشته اجداد ما با آن مواجه شده اند بر عرض سوراخ های بینی تأثیر دارند.
طبق این تحقیقات، فرم بینی هر فرد حاصل از فرایند تکامل می باشد که طی این فرایند بینی فرد فرمی می گیرد که در آن شرایط آب و هوایی بهترین کارکرد را برای نفس کشیدن داشته باشد که این شرایط آب و هوایی می تواند سرد و خشک و یا گرم و مرطوب باشد.
هرچند که ایجاد تمایز بین شکل های بینی در میان حیوانات کاری آسان است اما باید گفت اندازه و عرض بینی در میان همه موجودات و همچنین انسان دارای شکل و حالتی مشخص نبوده است. در فرضیه های گذشته گفته شده که درجه حرارت و رطوبتی که از ریه عبور می کند توسط بینی کنترل می شود اما در سال 2016 طبق مطالعات علمی این فرضیه رد شده. این تحقیقات نشان داده که سوراخ های بینی برای تنظیم ویژگی های هوایی کار بسیار کمی انجام می دهند. بنابراین فرم نامعمول بینی ممکن است ناشی از تغییراتی باشد که روی دیگر نقاط چهره صورت گرفته.
هم اکنون محققان در حال تحقیق بر روی تأثیر شرایط جوی مثل دما و رطوبت بر شکل بینی و فاصله بین سوراخ های بینی و مقایسه این مواد با یکدیگر هستند. هرچند که تا قبل از این زمان نیز تحقیقاتی در این رابطه انجام شده اما می توان گفت که اکنون برای اولین بار چهره انسان زنده برای بررسی رابطه میان شکل بینی و شرایط اقلیمی مورد تحقیق قرار می گیرد. به گفته یکی از پژوهشگران تحقیقات زیادی روی جمجمه صورت گرفته اما تاکنون تحقیقاتی روی افراد زنده انجام نشده.
ممکن است اندازه و شکل بینی ناشی از رانش ژنتیکی باشد. تغییرات به وجود آمده از فراوانی ژن های خاص در گروهای کوچک به علت مهاجرت و یا مرگ و میر تصادفی را رانش ژنتیکی می گویند. به همین دلیل پژوهشگران تصمیم گرفتند با اسکن چهره 476 نفر داوطلب که خود را اهل 4 منطقه جغرافیایی شمال اروپا وجنوب و شرق آسیا و غرب آفریقا معرفی کرده بودند و با استفاده از مدل های دیجیتال سه بعدی تغییرات موجود در ویژگی های بینی مثل عرض پایه قسمت گوشتی سوراخ های بینی که آلار گفته می شود و عرض سوراخ های بینی و برآمدگی های نوک بینی را اندازه گرفتند و آزمایشات برای تعیین احتمال رانش ژنتیکی انجام دادند و طبق نتایج به دست آمده از این آزمایشات نشان داده شد که تنها دو مورد از این ویژگی ها (آلار و سوراخ بینی) توسط فرآیند انتخاب طبیعی شکل گرفته و ویژگی های دیگر مثل ارتفاع بینی ممکن است به دلیل فشارهای انتخابی درون جمعیت های تکامل یافته باشد، ولی روند متفاوتی در پیش گرفته و مانند دیگر مردمی که تغییر مکان می دهند از هم جدا نشده اند.
در مرحله دیگری از تحقیقات محل تولد والدین 140 نفر از زنان ثبت و بر اساس شرایط اقلیمی (دما و رطوبت) منطقه به هر داوطلب عددی نسبت داده شد و به این نتیجه دست یافتند که متوسط دما و رطوبت مطلق (مقدار بخار آب در هوا بدون در نظر گرفتن درجه حرارت) محل با عرض سوراخ های بینی به شدت همبستگی دارد. به طوری که در منطق گرم و خشک بینی باریکتر و در مناطق گرم و مرطوب بینی پهن شایع تر است همانگونه که آرتور تامپسون آناتومیست انگلیسی در سال 1800 میلادی بیان کرده بود.
البته ممکن است عوامل دیگری نیز بر شکل بینی تأثیر داشته باشند که محققان امیدوارند با مطالعات بیشتر روی جمعیت های گسترده تر از دیگر مناطق به نتایج جدید دست یابند.