عمل بینی استخوانی

/ / اطلاعات مفید قبل جراحی بینی
عمل بینی استخوانی
4.7/5 - (8 امتیاز)

جراحی بینی استخوانی

برخی از افراد، بینی استخوانی و تیزی دارند و از فرم بینی خود رضایت ندارند. از طرف دیگر نیز افرادی هستند که بینی گوشتی با غضروف اضافی داشته و آن‌ها نیز از فرم و شکل ظاهری بینی خود شکایت دارند. همه این افراد تصور می‌کنند شکل و اندازه بینی آن‌ها با کل صورتشان تناسبی ندارد؛ به همین دلیل آن‌ها تصمیم به انجام عمل جراحی می‌گیرند. در این مطلب قصد داریم تا با ویژگی‌های بینی استخوانی و تفاوت جراحی بینی استخوانی با دیگر مدل‌های جراحی زیبایی بینی بپردازیم.

عمل بینی استخوانی

 

دسته بندی انواع بینی

انواع بینی بر اساس قومیت و نژاد، مدل و فرم بینی دسته‌بندی می‌شوند. در حالت کلی دو نوع شکل بینی، (استخوانی و گوشتی) وجود دارد. البته این نوع طبقه‌بندی پایه علمی نداشته و مردم عادی با این دو واژه مدل بینی خود را مشخص می‌کنند. جراحان نیز برای برقراری ارتباط بهتر با مراجعه‌کنندگان، از این اصطلاحات استفاده می‌کنند. افرادی که از وضعیت صورت خود به خصوص بینی ناراضی هستند، برای جراحی زیبایی به جراحان پلاستیک و جراح گوش و حلق و بینی مراجعه می‌کنند.

جراحی بینی استخوانی نیمه فانتزی

اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که دنبال عمل بینی استخوانی نیمه فانتزی هستین حتمآ از قسمت گالری سایت نمونه کارها رو مشاهده کنید. جراحی زیبایی بینی در ایران همچون بسیاری کشورهای دیگر در جهان، یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین عمل‌های جراحی زیبایی محسوب می‌شود. بیشتر زنان و مردان ایرانی تمایل به داشتن بینی‌هایی متناسب با صورت خود دارند. همچنین آن‌ها اعتقاد دارند که فرم اجزای صورت باید همیشه در بهترین حالت خود باشد.

بینی استخوانی طبیعی

عمل بینی استخوانی غضروفی

برجسته‌ترین ویژگی بینی استخوانی، سطوح استخوانی برآمده، کشیده و ناهموار است. تفاوت اصلی بین انواع بینی در ضخامت پوست روی بینی است. بر روی بینی استخوانی یک لایه نازک پوست قرار دارد، درحالی‌که ضخامت پوست بر روی بینی گوشتی بیشتر است. معمولاً غضروف بینی استخوانی ناشی از عوامل ارثی و ژنتیکی است یا به سبب شکستگی استخوان در سانحه یا تصادفی، تغییر شکل داده است. عمل بینی استخوانی غضروفی نیز به شکل کاملآ طبیعی انجام میشود.

برجستگی در بینی استخوانی ممکن است تقارن صورت را از بین ببرد و در نمای نیمرخ، نقص بینی بیشتر دیده شود. این برجستگی همچنین می‌تواند هماهنگی و تناسب اجزای صورت را تحت تأثیر قرار دهد. همان‌طور که اشاره کردیم بینی استخوانی پوست نازکی دارد و این پوست نازک به جراح کمک می‌کند تا هنگام عمل جراحی، استخوان بینی را کاملاً تراشیده و نتیجه عمل را شگفت‌انگیزتر کند.

بینی استخوانی غضروفی

بینی استخوانی دارای سه ویژگی اصلی است:

  1. این نوع بینی دارای یک قوز یا برآمدگی بر روی پل بینی است که پوستی نازک و انعطاف‌پذیر دارد.
  2. بافت و غضروف قوی ساختار بینی استخوانی دارای سه لایه اصلی است. ابتدا یک لایه عضلانی نازک، دوم لایه‌ای از غضروف استخوان و سوم، لایه‌ای است که قسمت داخلی مخاط بینی را می‌پوشاند. تفاوت بینی استخوانی با مدل‌های دیگر بینی در بافت و غضروف آن‌هاست.
  3. غضروف در بینی استخوانی مقاومت بیشتری داشته و به نسبت در بینی گوشتی از مقاومت کمتری برخوردار است. مهمترین وظیفه جراحان ، برداشتن قوز بینی است.

عمل بینی استخوانی طبیعی

عمل بینی ‌های استخوانی نسبت به بینی گوشتی، راحت‌تر انجام می‌شود و نتیجه کار نیز به مراتب بهتر خواهد بود. در عمل بینی استخوانی طبیعی، جراح این امکان را دارد تا بدون محدودیت بر روی بینی جهت جراحی زیبایی مانور دهد. این موضوع در بینی‌های گوشتی، محدودیت‌های بیشتری دارد.

از دیگر ویژگی‌های بینی استخوانی بعد از عمل جراحی، میزان تورم آن است. تورم بینی بعد از جراحی در افرادی که بینی استخوانی با پوست نازک دارند بسیار کمتر است. البته ذکر این نکته نیز ضرورت دارد که به سبب ساختار غضروفی بینی استخوانی و پوست نازکِ آن، جراح باید هنگام عمل به جزئیات، توجه بیشتری داشته باشد. افرادی که بینی استخوانی دارند انجام عمل بینی فانتزی بر روی آن‌ها نتیجه مؤثرتری دارد. همچنین در بینی‌های استخوانی، میزان کوچک شدن و تغییر شکل بینی نسبت به بینی‌های گوشتی، آسان‌تر و بهتر انجام می‌شود.

جراحی بینی طبیعی استخوانی

جهت اطلاع از هزینه عمل بینی در کلینیک دکتر کاظمی با ما تماس بگیرید

26711019– 26711017
(ساعات تماس: از 9 صبح تا 9 شب، مراجعه حضوری از شنبه تا چهارشنبه ساعت 5 تا 8 بعد از ظهر)

این عمل چگونه انجام می‌شود؟

فرم استخوانی، بینی‌هایی هستند که پل برجسته‌ای دارند که این پل باعث می‌شود بینی دارای انحنا یا قوز باشد. معمولاً نیز افراد برای از بین بردن پل یا قوز بینی خود به جراح متخصص مراجعه می‌کنند. این برجستگی در افراد مختلف، متفاوت است. به همین ترتیب روش جراحی نیز متناسب با بینی هر شخص، متفاوت خواهد بود. ویژگی‌های بینی استخوانی بین زنان و مردان نیز تفاوت‌هایی دارد که جراح هنگام عمل باید این موارد را در نظر داشته باشد.

عمل بینی استخوانی شامل مراحل برنامه‌ریزی، آماده‌سازی و بهبودی است. زمان انجام عمل جراحی از موارد مهم در جراحی زیبایی بینی است. برای تعیین بهترین زمان جهت انجام جراحی بینی، باید شخص به بلوغ جسمی رسیده باشد؛ جراحی باید بعد از رشد کامل بینی انجام شود. توجه داشته باشید که ممکن است رشد بینی کامل شده باشد اما فرایند رشد بعضی از اجزای تشکیل‌دهنده بینی، ادامه داشته باشد.

بعد از عمل جراحی بینی، چهره افراد تغییر کرده و ممکن است شخص در نگاه اول از این اتفاق پشیمان شود. قبل از عمل جراحی زیبایی باید از صحت تصمیم خود اطمینان حاصل کرده و با چهره جدید، ارتباط برقرار کنید. با توجه به شکل پل یا قوز بینی استخوانی، روش و مهارت در عمل نیز تغییر می‌کند. جراح زیبایی بینی باید قبل از عمل نسبت به عدم ایجاد مشکلات تنفسی برای شخص، اطمینان حاصل کند.

یکی از روش‌های جراحی بینی استخوانی، «استئوتومی» است؛ روشی جهت برداشتن استخوان یا اصلاح شکل ظاهری آن در عمل جراحی بینی. در عمل بینی استخوانی، جراح با ایجاد برش از حجم استخوان‌ها و بافت آن‌ها کاسته و ظاهر بهتری برای بینی ایجاد می‌کند. معمولاً مدت زمان جراحی بینی‌های استخوانی نسبت به بینی‌های گوشتی کمتر است.

جراحی بینی استخوانی

آیا امکان انسداد مجاری تنفسی بعد از عمل وجود دارد؟

یکی از نکات مهم در عمل بینی استخوانی کاهش سایز سوراخ‌های بینی است. در صورت کاهش بیش از اندازه سوراخ‌های بینی، مشکلات تنفسی برای شخص به وجود می‌آید. خشکی گلو، اختلال در تنفس، کاهش حس بویایی و… از عوارض جانبی کاهش اندازه سوراخ بینی هستند. همچنین انسداد مجاری تنفسی بینی دلایل دیگری نیز دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • اگر در تیغه بینی انحرافی وجود دارد، قبل از عمل باید این انحراف اصلاح شود. در صورت عدم توجه به این موضوع بعد از عمل مشکلات تنفسی متعددی به وجود خواهد آمد.
  • وجود التهاب در مخاط داخلی بینی؛ این التهاب ممکن است به دلیل سینوزیت یا آلرژی باشد که در نهایت به انسداد مجزای تنفسی بینی منجر می‌شود.
  • چسبندگی؛ اگر عمل جراحی بینی به درستی و بر اساس اصول متناسب با نوع بینی انجام نشود، ممکن است به مخاط داخلی بینی آسیب وارد کند. در صورتی که حین عمل جراحت یا زخمی ایجاد شود، بعد از گذشت زمان این جراحات به یکدیگر چسبیده و مجاری تنفسی را مسدود می‌کنند.
  • برداشتن بیش از اندازه غضروف بینی نیز از دیگر دلایل انسداد مجاری تنفسی محسوب می‌شود.

مزایا و معایب روش‌های باز و بسته

  • روش بسته معمولاً برای افرادی انجام می‌شود که در شکل ظاهری و ساختار بینی خود، ایراد و نقص کمتری دارند. از آنجا که در روش بسته برش‌ها از داخل بینی صورت می‌گیرد، به همین دلیل جراح نمی‌تواند فضای داخلی بینی را به خوبی مشاهده کند.
  • مهمترین مزیت روش بسته، پایدار نبودن آثار جراحی بر روی بینی است.
  • در روش باز، جراح توانایی نظارت کامل بر بافت، غضروف و استخوان‌های داخل بینی را دارد. این امر باعث می‌شود جراح از نتیجه عمل رضایت بیشتری داشته باشد.
  • در روش باز برش‌ها بر روی سطح بیرونی بینی انجام می‌شود و بعد از عمل، میزان تورم و کبودی به مراتب بیشتر خواهد بود.
  • در نهایت نیز با توجه به مشکلات بینی، نظر تخصصی جراح و سلیقه مراجعه‌کننده، از روش‌های باز و بسته برای عمل بینی استخوانی استفاده می‌شود.

نکات جراحی بینی استخوانی

نکات مهم در جراحی بینی استخوانی

به طور کلی جراحی بینی‌های استخوانی به دو روش باز و بسته انجام می‌شود. تنها تفاوت این دو روش ایجاد برش بر روی بینی و داخل آن است. در روش باز، جراح برش‌هایی را بر روی پره و تیغه بینی ایجاد می‌کند؛ درحالی‌که این برش‌ها در روش بسته از داخل بینی انجام می‌شود.

در روش باز، دست جراح را برای ایجاد تغییرات بیشتر، باز می‌گذارد. فرم غضروف‌ها در بینی استخوانی، نقش مهمی در نتیجه نهایی عمل خواهد داشت. همچنین هر اندازه ضخامت پوست بینی استخوانی کمتر باشد، در نهایت بینی بعد از عمل شکل بهتری به خود خواهد گرفت. یکی از نکات مهم در عمل بینی استخوانی، برطرف شدن اختلالات و مشکلات دیگری همچون پولیپ بینی، انحراف بینی، اختلالات تنفسی و… است.

تعداد استخوان‌های موجود در بینی استخوانی در افراد مختلف، متفاوت است. هر اندازه تعداد استخوان‌ها در بینی بیشتر باشد به مراتب نتیجه نهایی بهتر خواهد بود. همچنین کیفیت و مقاومت غضروف‌ها نیز در نتیجه نهایی عمل تأثیرگذار است. به دلیل نازکی پوست در بینی‌های استخوانی، جزئیات ساختار آن‌ها به وضوح قابل مشاهده و تشخیص است. غضروف‌های قوی و محکم بینی استخوانی منجر به سفت شدن نوک بینی شده و احتمال افتادگی آن نیز بسیار کمتر خواهد بود.

با توجه به این ساختار و نمایش جزئیات، جراح باید با دقت و ظرافت کامل عمل جراحی را انجام دهد. کوچک‌ترین اشتباهی در عمل بینی استخوانی قابل مشاهده بوده و در نهایت به عدم تقارن بینی با دیگر اجزای صورت منجر می‌شود. زیر پوست بینی‌های استخوانی چربی زیادی وجود ندارد که این امر به کاهش تورم بعد از عمل، کمک می‌کند.

قبل و بعد از عمل جراحی بینی استخوانی : 

قبل از عمل جراحی بینی به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • مهمترین نکته قبل از عمل جراحی زیبایی بینی، انتخاب یک جراح متخصص و باتجربه است. جراحان بینی که در طول سال تعداد عمل جراحی بیشتری انجام داده باشند، نسبت به تجربه‌ای که کسب کرده‌اند، متخصصان قابل اطمینانی هستند.
  • عکس‌های قبل و بعد از عمل مراجعین دیگر را بررسی کرده و بر اساس شواهد موجود، برای عمل بینی استخوانی اقدام کنید.
  • جراحی بینی‌های استخوانی با توجه به پوست نازک بینی، باید با ظرافت و دقت بیشتری انجام شود. در عکس‌های قبل و بعد از عمل، شما می‌توانید جزئیات و شکل ظاهری بینی را با دقت بررسی کنید.
  • آزمایش خون و چکاپ قبل عمل بینی، مهمترین بخش از اقداماتی است که شخص باید قبل از عمل انجام دهد. جراح متخصص باید اطلاعات لازم را از وضعیت سلامتی مراجعه‌کننده را در اختیار داشته باشد.
  • یک تا دو هفته قبل از عمل بینی استخوانی از مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن غلظت خون می‌شوند، خودداری کنید. همچنین اگر بیماری خاصی داشته یا دارو مصرف می‌کنید، این موضوع را با جراح متخصص خود در میان بگذارید.
  • قبل از عمل، معده خود را خالی نگه داشته و هفت تا هشت ساعت قبل عمل از خوردن مواد غذایی پرهیز کنید.
  • افرادی که سیگار استعمال می‌کنند حداقل یک هفته قبل از عمل باید از مصرف سیگار خودداری کنند. این نکته در مورد نوشیدن الکل نیز صدق می‌کند.

 

نکات مهم بعد از عمل جراحی زیبایی بینی

  • حداقل سه تا چهار ساعت بعد از عمل از خوردن و آشامیدن دوری کنید.
  • کمپرس یخ تا سه روز بعد از عمل به رفع کبودی و تورم کمک می‌کند.
  • بعد از عمل جراحی به شخص توصیه می‌شود تا به مدت یک هفته از رفتن به حمام خودداری کند.
  • فعالیت‌های سنگین تا چند هفته بعد از عمل جراحی بینی ممنوع است.
  • استفاده از چسب بینی و سرم‌های مخصوص شستشوی بینی بعد از عمل جراحی، به کاهش تورم و کبودی کمک می‌کند.

 

 

نتیجه گیری و جمع بندی

در عمل بینی استخوانی هر اندازه پوست بینی، انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشد، شکل و ظاهر بینی به نتیجه مورد نظر نزدیک‌تر خواهد شد. تیغه کج بینی، عدم تقارن سوراخ‌های بینی، افتادگی نوک بینی، برآمدگی بر روی سطح بینی و… از عواملی هستند که افراد با بینی استخوانی تصمیم به عمل جراحی می‌گیرند. بهترین سن برای جراحی، هجده سالگی به بعد است. همچنین بهترین مدل برای عمل بینی‌های استخوانی، مدل طبیعی است که در کنار ایجاد تغییرات ظاهری، مشکلی در تنفس شخص نیز ایجاد نمی‌شود.

 

سوالات متداول درباره عمل بینی استخوانی :

 

آیا امکان بازگشت بینی به فرم قبل بعد از مدتی وجود دارد؟ 

خیر – تمامی بینی های استخوانی به شکل ثابتی هستن و تغییر شکل نمیدن

آیا بعد از عمل تنفس بهبود میابد؟ 

بله قطعآ

مدل نیمه فانتزی چیه؟ 

در خانم ها با نوک کوچک و قوس مناسب ملایم را معمولا نیمه فانتزی می گویند

آیا بعد عمل بینی افتادگی پیدا می کند ؟

خیر

آیا سوراخ های بینی بعد عمل معلوم می شود ؟ 

خیر به هیچ وجه

 

2 Comments to “ عمل بینی استخوانی”

  1. محمدعلی موظفی says :پاسخ

    بینی من عقابی هست وبرای انحراف حدود ۲۰سال پیش عمل شدم سوراخی داخل بینی وجود دارد در عین حال مشکل تنفسی دارم و شاخک سمت راست تورم دارد آیا میشه جراحی برای کوچک کردن بینی و رفع انسداد تنفسی انجام بدم و آیا چقدر هزینه دار تنفس برام از شکل بینی مهمتره

    1. دکتر مجید کاظمی says :پاسخ

      سلام ، بله امکان پذیر هست ، ولی حتمآ باید بصورت حضوری تشریف بیارید . میتونین از طریق واتساپ یا شماره تلفن های درج شده در سایت ، وقت بگیرید و تشریف بیارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *